Friday, October 18, 2013

Hõljudes mulli sees ehk Maokong Gondola

Neljapäeval lubasime endale väikest väljasõitu loodusesse. See tähendab läksime sõitma Maokong gondolaga ning see on midagi, mida soovitan teistelegi (va neile, kes põevad kõrgusekartust vms). Valmistusin lapse hirmude vähendamiseks ning pajatasin hoolega oma lugu kujutluspildist, kus hõljume mulli sees üle mägede. Olimegi nagu mulli sees, sest meie gondolal oli läbipaistev põrand ning tasahilju liikusime sellega üle mägede.




Sõit kestis umbes pool tundi, läbisime 4 kilomeetrit ja kokku kuus vahejaama ning kulutasime 100 NTD-d, mis on odav. Alguspunkti ja lõpp-punkti kõrgusvaheks kujunes 275 meetrit (24 meetrilt 299 meetrile).

Viimane peatus viis meid mägede rüppe ja selle üle olin eriti õnnelik. Seal oli rahu ja vaikus ning kitsad mägiteed. Mõned templid ja teemajad. Külastasime ühte tagasihoidlikku teemaja, mille perenaine pakkus maitsta kohalikku, sealsamas kasvavat teed - see meeldis mulle. Nii oma lõhnalt kui maitselt. Purssisin oma kahe kuuga õpitud hiina keelt ja olin õnnelik, et sinna läksime.








Tagasiteel oli Taiwani saabunud juba pimedus ja Taipei paistis oma tuledega eemalt täitsa ilus. 101 torkab muidugi eriti silma - tuledega või ilma. Templite tulukesed peaaegu üksikutes mägedes tunduvad siiani eriti ilusad.

No comments:

Post a Comment