Monday, August 19, 2013

Hei sõbrad ja kõik teised!

Siin me oleme - ilusal saarel nimega Taiwan. Oleme siin olnud juba nädala ja see nädal on läinud kiiresti. Ning oleme siin veel palju nädalaid :) Kokku lausa aasta.

Lennud (Tallinn-Helsinki-Hong Kong-Taipei) läksid sujuvalt.
Hostelisse ( http://www.tcphostel.com/) jõudsime ka üsna kiiresti ja veetsime seal neli päeva aega. Kui keegi siiakanti peaks sattuma, siis soovitan just seda hostelit - sõbralikud inimesed ja mõnus ning hubane olemine.
Korteri otsimine oli tüütu ja intensiivne, kuid edukas - neljapäeval kolisime Tuuliga juba oma pessa, mis asub üsna sellesama hosteli lähedal (aadress on 5 Alley 21, Lane 283, Section 3, Luósīfú Road, Daan District, Taiwan...vms :) ). Üleüldse vist kõige lähedal kuhu meil vaja pääseda on.

Meie lähedal on mõnus WenZhou Park ka, Tuuli sai seal mängida teiste lastega..lapsed on kindlasti igal pool ühesugused :) Liumägi on kivine aga libiseb hästi ning puude otsas piiluvad "öökullid" ja ronivad "lepatriinud". Lähedal on tiigike, kus elavad kalad. Meie lemmik on üks eriti pirakas kuldkala - käime tal tihti külas.



Oleme kohtunud siinsete eestlaste Tauno ja tema pere ning Virge ja Sanderiga. Samuti õnnestus jälile saada :) veel ühele eestlasele - Teresale. Temaga saime ka juba ühendust ning sel nädalavahetusel on plaanis väike eestlaste kogunemine.
Käisin vaatamas kooli, kus Tuuli peaks oma aasta õppides veetma (XinSheng Elementary School)..kool kaladega :) Panen pildi ka, siis saate aru. Oma koolis käisin samuti - National Taiwan University, hakkan seal hiina keelt õppima. Täna oli registreerimise päev. Kuna olen algajate grupis andsin vajalikud dokumendid, maksin õppemaksu ja juba võisingi minna. Teised pidid tegema teste ja värke..huuh. Samas homsest tuleb ajada hunnik paberimajandust, et saaks stipendumi sinna, kuhu ta tulema peaks (siin tuleb saada migratsiooniametist ID nr ja siis viia see ülikooli ning viia sealt omakorda paberid kõige lähemasse postkontorisse, kus avatakse arve - siin nimelt täidavad panga ülesannet postkontorid). Seega tegemist omajagu.


Aga muidu. Toit on hea, mulle väga meeldib. Tuulile meeldib valikuliselt - täna avastasime kodulähedasest buffeest praemuna, vot seda sõi ta küll :) Vanaema tehtud praemuna moodi ikkagi. Siin käiakse üsna palju väljas söömas,kuna see on hea hinnaga. On tavaline,et korteris polegi söögitegemise võimalust.
Ilm on soe, täna lausa palav (näitas 36 kraadi), kuid sellega on võimalik harjuda. Õhtud on ilusad.
Tänavad on pisikesed ja taimi täis..meenutab natuke Tartut või mingisugune kodune hõng on, ausalt.

Metrooga oleme ringi sõitnud omajagu - see on üsna mugav. Ja niisama ringi jalutanud ka. Eile käisime Guting Riverside Parkis, see asub Xindiani jõe kaldal...nagu Emajõgi :)


No comments:

Post a Comment